Ingrediente simple si o reteta delicioasa, pe care o putem da inclusiv copiilor mici, peste 9 luni. Special pentru ei putem sa le coacem in cuptor, vor fi la fel de gustoase.

INGREDIENTE:

800 g cartofi fierti in coaja
2 morcovi fierti (120 g)
2 dovlecei (300 g)
2 catei usturoi
1 ceapa medie
120 g ciuperci champignon
2 oua
1 lingura cu varf faina
1 legatura marar
sare
piper
pesmet
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Cartofii fierti ii decojim, apoi ii dam prin razatoarea mare. La fel procedam cu morcovii, ciupercile si dovleceii. Amestecam totul cu ouale batute, usturoiul zdrobit, ceapa tocata fin, faina, mararul tocat marunt, condimentam cu sare si piper, apoi modelam chiftelutele. Le tavalim prin pesmet.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Cand incepe sa sfaraie punem chiftelutele la prajit, rumenindu-le uniform pe ambele parti.

Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem pe un servet de bucatarie, astfel incat sa fie absorbit surplusul de ulei.

Le servim imediat, dar merg si daca se racesc…

Pofta buna!

24 Comentarii

  1. DiaMar bucataria galbena says:

    Am ajuns prima,asa ce servesc.Imi plac mult.
    O zi buna!

  2. Paradis says:

    Si eu mai din cind in cind dar la cuptor!Tare bune cu sos de usturoi:).Arata yammy!

  3. Flory says:

    Imi plac mult chiftelutele de orice fel,arata grozav ale tale!Pupici

  4. Licuta Marin says:

    Mmm, groazav de bune!!!Mi-ai facut pofta:)Pup!

  5. Simona says:

    N-am mai mancat de cand eram copil, si-mi facea bunica!!! Ce amintiri placute…

  6. Angela says:

    Am salvat reteta si voi incerca si eu, dar la cuptor :)
    Te pup, noapte buna!

  7. Kadia says:

    arata super bine! Cred insa ca as prefera varianta la cuptor :) Mi-ai facut asa o pofta!

  8. Andy says:

    Arata demential :) si mie nu imi plac extraordinar chiftelele, dar ale tale merita incercate. O merge si putin cascaval prin ele?

    • diva in bucatarie says:

      Multumesc! Andi, cu siguranta poti pune si cascaval ras 100-150 g. Poti sa incerci si chiftelutele de dovlecei cu telemea…

  9. maria says:

    se fierb si morcovi si dovlecei?

  10. elena says:

    azi le-am incercat si eu. sunt delicioase la cuptor. din pacate am facut doar 1/2 din compozitie si s-au terminat mult prea repede. dar…cu siguranta vor face parte din meniu de acum inainte.

  11. Andreea says:

    Se pot face fără ou? Se leagă cu altceva?

Lasa un comentariu


Ultimele articole

PRAJITURA CU IAURT SI PRUNE

Adaugat pe 2 Sep, 2014

2 Comentarii

SOS DE ROSII CU ARDEI...

Adaugat pe 1 Sep, 2014

1 Comentariu

TARTA CU CREMA CUSTARD SI...

Adaugat pe 29 Aug, 2014

1 Comentariu