Un aperitiv foarte rapid, cu ingrediente putine, pe care orice incepator in bucatarie il poate face. Daca va spun ca este foarte gustos nu o sa ma credeti asa ca va provoc sa il incercati si sa va convingeti.

INGREDIENTE:

500 g ciuperci felii din conserva
500 g cascaval
5 oua
5 linguri faina
4 legaturi patrunjel
piper
sare – daca cascavalul este sarat folositi putina

PREPARARE:

Taiem cascavalul in cuburi paralelipipedice cu o lungime de 4-5 cm, spalam si strecuram ciupercile, tocam patrunjelul.

Batem albusurile spuma, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam restul ingredientelor peste oua si amestecam usor cu o lingura.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preancalzit la 180°C pana devine checul auriu – aproximativ 30 de minute.

Il scoatem din tava, il lasam sa se raceasca apoi putem sa il taiem cu un cutit bine ascutit.

Pofta buna!

4 Comentarii

  1. [...] chec ușor și delicios numai bun de servit dimineata. Rețetă inspirată de la Diva in bucătărie. În funcție de cașcavalul ales acest aperitiv va ieși mai [...]

  2. Dana says:

    MULTUMESC MULT pentru reteta! Ieri am gasit reteta si azi am pus-o in aplicare. A iesit un deliciu. Se prepara foarte repede si e tare gustoasa aceasta reteta. I-a placut si baietelului meu de 3 ani care e un mofturos. Multumesc mult! Acum ca am descoperit-o si imi place o s-o prepar foarte des.

  3. Claudia says:

    buna
    as dori sa fac acest chec, dar nu cu ciuperci din conserva. cum as putea folosi ciupercile crude? ma gandeam sa le calesc.

Lasa un comentariu


Ultimele articole

CIORBA DE IED A LA...

Adaugat pe 17 Apr, 2014

0 Comentarii

CUPCAKES PUISORI

Adaugat pe 16 Apr, 2014

2 Comentarii

RETETE DE COZONAC CU NUCA

Adaugat pe 16 Apr, 2014

0 Comentarii