Cred ca aceasta friptura gustoasa poate satisface gusturile, este frageda si aromata, se prepara usor, iar garnitura o alegem in functie de gusturi sau ce gasim prin camara. Daca nu s-au facut inca muraturile merge perfect cu o salata.

INGREDIENTE:

ceafa de porc
ulei de masline/ vegetal
catei de usturoi taiati pe jumatate
sare
piper proaspat macinat
cateva boabe de piper
catve crengute de cimbrisor / cimbru
o crenguta rozmarin
sare
piper
boia de ardei dulce
200 ml vin alb

PREPARARE:

Punem intr-un vas termorezistent uleiul, apoi carnea condimentata cu sare, piper si boia de ardei dulce. Uleiul trebuie sa fie in vas pana la limita superioara a bucatilor de carne, fara sa le acopere. Adaugam usturoiul, boabele de piper si verdeturile, apoi turnam vinul.

Acoperim cu o folie de staniol si punem vasul in cuptorul preancalzit la 200°C pentru 40 minute. Dupa acest interval scoatem folia si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.

Cand a scazut lichidul si friptura s-a rumenit uniform, putem spune ca este gata.

Servim ceafa de porc calda, proaspat scoasa din cuptor, insotita de garnitura si salata.

Sper ca v-am facut pofta!

Categorie: Retete cu carne

17 Comentarii

  1. Poliana says:

    Ce bine arata!! am si eu carne la cuptor, dar e miel :P

  2. Ce imi mai face cu ochiul!

  3. Mare Maria says:

    Aceasta friptura este sigur pe placul meu si intradevar poate toate gusturile sa le satisfaca fara nici o problema:)! Pupici

  4. alinutzika says:

    cu atatea condimente e grozava!

  5. Simona says:

    Si noua ne place foarte tare ceafa la cuptor!!

  6. DiaMar bucataria galbena says:

    Carnivorii mei nu cred ca s-ar satura prea repede.

  7. Ramona Alina says:

    Mmmm….mancarea mea favoritã…pe moment am uitat de dietã:)

  8. DENI says:

    SI EU AM SA INCERC

  9. Kmi says:

    Yammy ! Mai dureaza putin si e gata. Multumesc si astept retete noi!

Lasa un comentariu


Ultimele articole

TARTA CU CREMA CUSTARD SI...

Adaugat pe 29 Aug, 2014

1 Comentariu

CREMA CUSTARD

Adaugat pe 28 Aug, 2014

3 Comentarii

VINETE PANE

Adaugat pe 27 Aug, 2014

0 Comentarii