Cartofii la cuptor cu rozmarin sunt o garnitura foarte gustoasa, potrivita la fripturi.

INGREDIENTE:

1 kg cartofi
1 ceasca ulei de masline
1 catel de usturoi
1 ramura de rozmarin
sare
piper
boia dulce

PREPARARE:

Punem cartofii la fiert in coaja si ii lasam 7-8 minute daca sunt mari sau 4-5 minute daca sunt mici. Trebuie sa fie fierti doar pe jumatate.
Ii curatam de coaja si ii taiem felii sau rondele.
Ii punem intr-o tava, ii stropim cu ulei de masline si rozamrin tocat. Asezonam cu sare, piper si boia dulce. Usturoiul il taiem in bucatele mai mari si ii aruncam in tava printre feliile de cartofi. Nu folosim mai mult pentru a nu influenta aroma pe acre o lasa rozmarinul.

Dam tava la cuptor la 200°C cam 20-30 de minute, pana se rumenesc. Pofta buna!

Categorie: Cartofi, Garnitura

3 Comentarii

  1. ramona florentina says:

    Aromati si foarte gustosi! Au fost o garnitura perfecta langa peste la cuptor, dar cred ca o sa ii incerc si alaturi doar de salata in zilele de post. Super reteta!

  2. Aurelian says:

    Buna,buna reteta.Rapida ,simpla si superdelicioasa.

Lasa un comentariu


Ultimele articole

SUPA DE GASCA CU TAITEI

Adaugat pe 25 Nov, 2014

4 Comentarii

CONCURS ANIVERSAR 8 ANI...

Adaugat pe 24 Nov, 2014

10 Comentarii

CIORBA DE VARZA DULCE CU...

Adaugat pe 24 Nov, 2014

2 Comentarii

RETETE CU SOMON

Adaugat pe 22 Nov, 2014

2 Comentarii