Cartofii la cuptor cu rozmarin sunt o garnitura foarte gustoasa, potrivita la fripturi.

INGREDIENTE:

1 kg cartofi
1 ceasca ulei de masline
1 catel de usturoi
1 ramura de rozmarin
sare
piper
boia dulce

PREPARARE:

Punem cartofii la fiert in coaja si ii lasam 7-8 minute daca sunt mari sau 4-5 minute daca sunt mici. Trebuie sa fie fierti doar pe jumatate.
Ii curatam de coaja si ii taiem felii sau rondele.
Ii punem intr-o tava, ii stropim cu ulei de masline si rozamrin tocat. Asezonam cu sare, piper si boia dulce. Usturoiul il taiem in bucatele mai mari si ii aruncam in tava printre feliile de cartofi. Nu folosim mai mult pentru a nu influenta aroma pe acre o lasa rozmarinul.

Dam tava la cuptor la 200°C cam 20-30 de minute, pana se rumenesc. Pofta buna!

Categorie: Cartofi, Garnitura

3 Comentarii

  1. ramona florentina says:

    Aromati si foarte gustosi! Au fost o garnitura perfecta langa peste la cuptor, dar cred ca o sa ii incerc si alaturi doar de salata in zilele de post. Super reteta!

  2. Aurelian says:

    Buna,buna reteta.Rapida ,simpla si superdelicioasa.

Lasa un comentariu


Ultimele articole

PUI CU OREZ SI CIUPERCI

Adaugat pe 28 Jul, 2014

0 Comentarii

CROSTINI CU CREMA DE OUA

Adaugat pe 24 Jul, 2014

2 Comentarii

PASTE CU SALATA CAPRESE

Adaugat pe 22 Jul, 2014

0 Comentarii

PASTE ALLA SICILIA

Adaugat pe 21 Jul, 2014

1 Comentariu