O budinca ca un pandispan, aromata, pufoasa si insiropata. Un adevarat deliciu!
Este un desert rapid, usor de preparat, de care va veti indragosti.

INGREDIENTE:

100 g faina
100 g gris,
30 g migdale macinate
1 lingura praf de copt cu sofran
60 g unt
100 g zahar
125 g iaurt
coaja de la o portocala
3 oua

Pentru sirop:
2 linguri miere
100 ml apa calda
1 lingurita esenta portocale

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim tava in care coacem budinca. Aceasta trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina, sau punem hartie de copt. Incingem cuptorul la 180°C.
Intr-un castron amestecam faina, grisul, migdalele, coaja de portocale si praful de copt.

In alt castron amestecam untul cu zaharul pana devin ca o crema fina. Adaugam iaurtul. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Intr-un vas separat, batem spuma tare albusurile. Punem galbenusurile peste ingredientele solide, amestecam si le introducem in amestecul de unt cu zahar.

La final adaugam spuma de albus si amestecam foarte usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul in tava si coacem budinca timp de 30 minute, pana se rumeste. Dupa ce se racoreste putin budinca, o stropim cu siropul caldut, apoi o lasam sa se racoreasca timp de o ora.

O servim cu dulceata, frisca sau simpla.

Pofta buna!

Categorie: Desert - Prajituri

18 Comentarii

  1. FLORY says:

    Ce buna trebuie sa fie,n-am facut niciodata,pupici!

  2. zilahi adela says:

    Foarte buna, imi aduce aminte de copilarie! Pupicei! Aa si imi place prezentarea!

  3. diva in bucatarie says:

    Multumesc Flory! Poti incerca , se face rapid si e f buna!

  4. diva in bucatarie says:

    Multumesc Adela!

  5. Ana says:

    Buna! foarte bine arata budinca! Dar vasul e din ceramica? e tare frumos, imi potispune de unde l-ai cumparat? Multumesc!

    • diva in bucatarie says:

      Nu este din ceramica, este o tava de copt… normala. Cred ca am cumparat-o cand am fost in Brasov, in magazinul din centru (Star).

  6. catkitchen says:

    ffff buna langa laptic !!!

  7. Nici nu ai zice ca e budinca de gris, arata ca un tort!
    Tare buna trebuie sa fie.

  8. Dana Cristea says:

    Tare faina e!!!! te pup

  9. nicoleta rotaru says:

    buna, arata f bine si sunt convinsa ca este f gustoasa.Tocmai am notat reteta si abia astept sa o incerc, insa nu prea am inteles cum e cu galbenusurile… le adaug in compozitia de zahar si unt,pe urma scrie sa punem galbenusurile peste ingredientele solide… te referi la compozitia unt, zahar, iaurt, galbenus? nu sunt sigura si indraznesc sa te intreb pt a nu gresi. Multumesc tare mult!

    • diva in bucatarie says:

      Galbenusurile le punem peste faina, iaurtul il punem in compozitia cu unt. Galbenusul cu faina le turnam apoi peste unt si zahar, albusul spuma la sfarsit… Am corectat explicatia sper ca acum se intelege. Poti sa o incerci, este ff buna!

  10. Irina Tatu says:

    Cum am vazut poza mi-am adus aminte de o prajitura foarte asemanatoare pe care am mancat-o, dar insiropata cu multa miere, a fost fantastica. O sa fac reteta ta si o sa incerc sa ii fac un sirop de miere.

Lasa un comentariu


Ultimele articole

CHEC BANATEAN

Adaugat pe 21 Oct, 2014

1 Comentariu

HUMUS CU AVOCADO

Adaugat pe 20 Oct, 2014

2 Comentarii

PRAJITURI SI TORTURI CU NUCA

Adaugat pe 18 Oct, 2014

5 Comentarii

CONOPIDA GRATINATA CU PRAZ

Adaugat pe 17 Oct, 2014

1 Comentariu