INGREDIENTE:
(pentru 6 buc.)

120 g faina
80 g zahar
1 plic zahar vanilat
4-5 picaturi esenta de vanilie
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
1 ou
2 linguri smantana groasa
3 linguri lapte
2 linguri ulei
2 linguri afine

Pentru topping:
125 g crema de branza
60 g zahar
3 lingurite dulceata de afine
afine

PREPARARE:

Incalzim cuptorul la 180°C. Intr-un vas amestecam ingredientele solide: faina, sare, bicarbonat si praf de copt. In alt vas amestecam oul si zaharul pana devin cremoase.

Adaugam smantana, laptele, apoi incorporam elementele solide. Amestecam usor cu o lingura sau o spatula.

Punem hartiile de briose in forme si turnam aluat cu lingura. Dupa prima lingura de aluat punem cateva afine in fiecare forma, mai punem o lingura de aluat si iar afine.

Vom coace briosele timp de 25 minute.

Le scoate, le punem pe un grilaj si le lasm sa se raceasca. In acest timp pregatim toppingul amestecand toate ingredientele, cu execeptia afinelor, pe care le vom preasara la sfarsit.

Pofta buna!

Categorie: Desert - Prajituri

6 Comentarii

  1. Claudia says:

    Hihi, si eu fac briose cu afine, am conservate din cele mici si pun cam o cescuta de afine la compozitia de 12 briose. Eu nu le fac topping…

  2. mitinita says:

    nici eu nu le fac cu topping,dar n-ar strica din cand in cand:)) foarte frumoasa prezentarea.

  3. diva in bucatarie says:

    Claudia, le-am facut topping doar pentru ca nu vreau sa ma plictisesc de ele, imi plac prea mult.

  4. Diana says:

    Pentru alte/alti necunoscatori sau neatenti ca mine.. dizolvati bicarbonatul inainte in otet/zeama de lamaie etc., ca altfel briosele vor fi frumoase, dar necomestibile :(.

    • diva in bucatarie says:

      Draga Diana nu este neaparat sa dizolvi bicarbonatul. Mama mea asa facea, dar eu m-am invatat de la altii sa amestec in faina bicarbonatul si parful de copt si briosele sunt foarte bune.
      ce pot sa iti spun ca depinde mult de faina cat de pufoase vor fi…

Lasa un comentariu


Ultimele articole

CROSTINI CU CREMA DE OUA

Adaugat pe 24 Jul, 2014

2 Comentarii

PASTE CU SALATA CAPRESE

Adaugat pe 22 Jul, 2014

0 Comentarii

PASTE ALLA SICILIA

Adaugat pe 21 Jul, 2014

1 Comentariu

OUA LA CAPAC IN SOS...

Adaugat pe 20 Jul, 2014

1 Comentariu