biscuiti-fragezi-spritati

Biscuiti deliciosi, fragezi, asa cum ii facea bunica mea… Acesti biscuiti sunt genul acelora care dau dependenta. Incepi cu unul si te trezesti ca ai terminat platoul!

INGREDIENTE:
(60 buc)

250 g faina
1 praf de sare
160 g untura
80 g zahar
1 ou +1 galbenus
1 praf de sare
1 lingurita rasa praf de copt
1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru decor – optional
50 g ciocolata cu lapte
1 lingura lapte
2 linguri fulgi nuca de cocos

PREPARARE:

Punem intr-un castron toate ingredientele si le amestecam bine, pana obtinem un aluat neted care nu se lipeste de maini.

biscuiti-fragezi-spritati-1

Il punem la rece o ora, apoi putem sa pregatim biscuitii.

biscuiti-fragezi-spritati-2

Prin aparatul de spritat manual ai mei au iesit destul de subtiri. Ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem la 180 °C.

biscuiti-fragezi-spritati-3

Pentru ca au fost destul de subtiri s-au copt in 12 minute, dar vom sti ca sunt gata cand devin putin aurii pe marginile de la baza – 2 minute mai mult de atat vor fi prea copti (la gust vor fi buni si aceia, dar nu mai sunt la fel de fragezi).

Optional, putem sa topim niste ciocolata cu o lingura de lapte iar capetele biscuitilor le inmuiem in aceasta. Presaram fulgi de nuca de cocos si gata!

Nu-mi ramane decat sa va doresc spor la lucru – biscuiti atat de usor de facut si atat de buni cu siguranta veti dori sa pregatiti oricand veti avea ceva untura prin frigider.

biscuiti-fragezi-spritati-4

50 Comentarii

  1. Anca B. says:

    Vai cat sunt de frumosi! Retete din copilarie :)?! Te pup!

  2. mirela says:

    Am vazut pe Facebook biscuitii tai si mi-am amintit imediat de cei pe care ii mancam in copilarie. Sunt pe lista mea de “must to do”!

  3. Micky Apostu says:

    Deliciosi. Imi amintesc de copilarie. Trebuie neaparat sa-mi iau si eu forma! Pana atunci ma delectez aici si notez reteta! Te pup!

  4. Rita says:

    Vad ca si toate razele soarelui au venit la rasfat. Biscuitii astia ii facea mama cand mergeam in excursii. Tare-mi placea sa-i rontaiesc in masina. :)))
    Pozele tale sunt atat de frumoase ca nu-mi pot lua ochii de la ele. Esti foarte talentata. Felicitari!

  5. Licuta Marin says:

    Mmm, ce bine arata!!!Si eu unul:)Pup!

  6. Bucate-apetisante says:

    E al doilea mesaj la postarea asta , nu stiu de ce prima oara mi-a dat o eroare.
    Ziceam ca eu sunt una din dependentele de ei.
    Imi plac extrem de mult!

  7. Poliana says:

    Au iesit perfecti!! Si eu imi consumam in copilarie, a trecut ceva vreme de cand nu i-am facut…si ma uit cu pofta la biscuitii tai care sunt asa departe de mine :)

  8. Alina says:

    Chiar dau dependenta, sunt tare gustosi!

  9. La biscuiti astia mama le spunea piscoturi si ii facea cu masina de tocat manuala …avea forme speciale pentru biscuiti !! Faini mai arata!! :)

  10. Teobucatar says:

    Mi-ai facut pofta de biscuitii astia! Nu am facut de un secol:)

  11. Raluca says:

    suuper sunt si arata super asa subtirei sper sa imi iasa si mie tot asa!

  12. Ce frumosi sunt :) Imi amintesc ca mama ii facea mai scurti si mai lati, prin masina de tocat, avea forma speciala. Foarte buni erau :)

    Te pup!

  13. Magda Adina says:

    Ohhhh ,ce amintiri imi trezesti !! Mereu o ajutam pe bunica mea sa faca acesti biscuitei spritati !!!Mi-e dor de acele zile minunate !! :(

  14. Miros de copilarie……….ce mult imi plac.
    Pup cu mare drag!

  15. Foarte fragezi si gustosi..FAcem si noi ceva de genul asta, dar trecem alautul printr-o forma atasata la masina de tocat..Seara frumoasa!

  16. Simona says:

    biscuitii d-asta ne face mama cand eram mici :)

  17. Georgiana Costache says:

    I-am testat…….rezultatul: Deliciosi

  18. Maria says:

    Ohhh ,chiar ca “miros de copilarie”, parca ieri ii facea si mama. Azi fac papanasi , dar maine e randul lor. Felicitari ptr. prezentare. Te pup!

  19. Lale says:

    Arata extraordinar biscuitii tai,ma intrebam daca in loc de untura merge si unt?
    Pup

  20. Bebe says:

    Arata foarte bine.te rog spune-mi daca merg si cu unt in loc de untura si de unde ai luat aparatul de facut biscuiti?

    • diva in bucatarie says:

      Poti pune unt, dar mult mai bine ies cu untura. Gasesti untura in supermarket sau in piete, la tarani.

  21. Emily says:

    oh, ce frumosi sunt! Weekend superb draga mea! te pup!

  22. Rodica says:

    Cit unt sa pun in loc de untura ? In state nu se gaseste untura …cred :) .

    • diva in bucatarie says:

      As incerca cu 200 g dar trebuie sa te orientezi astfel incat aluatul sa arate ca cel din poza… poate mai trebuie putina faina, sau ceva mai mult unt -inca 10-20 g.

  23. emma says:

    Unde gasesc aparatul? sa merg la sigur.. in Bucuresti

  24. janina says:

    Acum am terminat de framantat. Las coca putin la frigider sa se mai intareasca putin si ma apuc de ei. Imi amintesc de anii copilariei cand o ajutam pe mama dand coca prin masina de tocat. Frumoase amintiri. Dupa ce-i fac si ii voi gusta am sa revin cu impresii. O zi buna sa aveti si felicitari pt. ceea ce faceti. Am mai facut si alte retete de la dvs. si au fost minunate.

  25. janina says:

    Le-am facut. Sunt foarte bune. Le-am lipit cu crema .

Lasa un comentariu


Ultimele articole

CROSTINI CU CREMA DE OUA

Adaugat pe 24 Jul, 2014

2 Comentarii

PASTE CU SALATA CAPRESE

Adaugat pe 22 Jul, 2014

0 Comentarii

PASTE ALLA SICILIA

Adaugat pe 21 Jul, 2014

1 Comentariu

OUA LA CAPAC IN SOS...

Adaugat pe 20 Jul, 2014

1 Comentariu